La presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, ha avisat, davant l'escrit en què la Fiscalia del Tribunal Superior de justícia de Catalunya veu escletxes legals a la Consulta, que el Tribunal Constitucional és l'únic que pot decidir la legalitat del referèndum i que ja ha deixat clar que és il·legal. La presidenta del PP català demana que no es busquin legalitats imposades quan el Tribunal Constitucional i "tots els que han parlat" ja han dit que no hi ha marge legal per a la consulta. D'altra banda, Sánchez-Camacho ha posat d'exemple Adolfo Suárez com a artífex de l'estat de les autonomies i de la Constitució.

Sánchez-Camacho ha considerat d'il·legal novament la consulta del 9 de novembre "si es fa a l'empara de la Llei de consultes catalana, que no pot permetre en cap cas preguntar als catalans si es volen separar d'Espanya" ja que, ha insistit, "el dret a decidir és de tots els espanyols". La líder popular també ha destacat que l'article 122 de l'Estatut d'autonomia estableix que "només es poden fer consultes participatives en l'àmbit de les competències de Catalunya" i que, per tant, "Mas utilitza la legalitat catalana per actuar en frau de llei i fer un referèndum il·legal". Per això, insta el president de la Generalitat a defensar la petició que es debatrà al Congrés dels Diputats el 8 d'abril: "Si Mas creu que és tant important, perquè no s'atreveix a anar a defensar això a la cambra on es produeix el diàleg?", ha dit.

La lliçó d'Adolfo Suárez

Coincidint amb l'espera de la mort de l'expresident espanyol Adolfo Suárez, la presidenta del PPC ha volgut recordar-ne la figura assegurat que va donar "una lliçó de consens democràtic, concòrdia, convivència i generositat política i de respecte a les lleis". Al contrari, ha dit, d'un Artur Mas que "demostra que és un polític dèbil, que no governa ni aprova lleis, sinó que està al servei d'un procés separatista fora de la llei i del marc democràtic".

Sense Europa, sense PAC

La presidenta dels populars catalans ha participat aquest dissabte en un fòrum del PP sobre la nova política agrària comuna de la Unió Europea. Alícia Sánchez-Camacho ha insistit que Catalunya, fora d'Europa, perdria aquestes ajudes: "el que vol Artur Mas és treure Catalunya d'Espanya i d'Europa i privar els empresaris, ramaders i pagesos de les ajudes de la PAC", fet que ha titllat "d'irresponsabilitat". La líder dels populars ha defensat l'actual del Govern espanyol per aconseguir un increment de les ajudes de la PAC, que suposen "més del 60% del total del pressupost de la UE" a dit, ara que Europa "s'enfortirà més i tindrà més competències".