Soldats d'una unitat de l'armada ucraïnesa situada Novofiodorovsk (Crimea) van abandonar ahir la seva base després de ser increpats per un grup de civils en un nou episodi que deixa en evidència la indecisió d'Ucraïna sobre el futur dels seus militars a la zona.

Aquests fets van succeir ahir mentre la cúpula ucraïnesa seguia sense manifestar la seva voluntat política per evacuar les seves tropes de la República de Crimea, incorporada per Rússia a principis de la setmana passada, malgrat les dures crítiques abocades a Kíev pels comandaments militars emplaçats en la península.

Mentrestant, les notícies d'unitats, aeroports i vaixells ucraïnesos assaltats i presos per homes uniformats que s'identifiquen com a forces crimeanes se succeeixen dia rere dia des del començament de la crisi.

Mitjans ucraïnesos van informar ahir de l'assalt i presa de l'únic vaixell sota bandera ucraïnesa que quedava en el llac de Donuzlav, que no ha pogut sortir a mar obert i abandonar les aigües territorials de la península després que les tropes russes enfonsessin dues embarcacions ucraïneses per tancar aquesta via de fuita.