Una persona va morir i una altra va resultar ferida a la ciutat russa de Donetsk, a la regió de Rostov, en esclatar un projectil d'artilleria que va ser disparat des d'un dels països veïns, Ucraïna, segons va informar el Comitè d'Instrucció (CI) de Rússia.

El projectil va impactar al pati d'una casa que està situada al carrer Baltíiskaya, segons va precisar el portaveu del Comitè d'Instrucció de Rússia, Vladímir Markin, que a més va anunciar l'obertura d'un procés penal per assassinat.

Segons ha anunciat l'agència Interfax, van ser un total de tres els projectils que van caure sobre la localitat de Donetsk, que té el mateix nom que la ciutat ucraïnesa, que té gairebé un total d'un milió d'habitants.

Les autoritats locals van identificar a la víctima mortal com Andréi Shuliatiev, que era el pare de quatre fills, i van afegir que la persona que va resultar ferida és una dona major.

La ciutat russa de Donetsk, que compta amb una població de poc més de 40.000 habitants, es troba al costat de la frontera amb la regió ucraïnesa de Lugansk, que és l'escenari d'intensos combats entre les diverses tropes del govern de Kíev i les milícies separatistes prorusses.

Un dels líders del bàndol secessionista, el cap del govern de l'autoproclamada república popular de Donetsk, Andréi Purguin, va declarar que, gairebé amb total seguretat, els projectils d'artilleria van ser disparats per militars ucraïnesos.

"Tenim bastants problemes amb l'armament pesat. Escassegen els projectils. Són sistemes operats per professionals. Els nostres no podien haver fallat d'aquesta manera", va dir Purguin a l'agència Interfax.