La jutge que instrueix el cas dels ERO, Mercedes Alaya, va dictar un acte en el qual amplia la investigació de les ajudes sociolaborals de la Junta d'Andalusia als anys 2011 i 2012, i cita com a imputat l'exviceconseller d'Economia i Hisenda José de Haro Bailón.

La jutge ha demanat la relació d'ajudes concedides fins al 2012 amb càrrec al programa 31. La conselleria de Treball, l'anomenat "fons de rèptils", i concedeix a la Junta un termini de dos dies perquè remeti les resolucions en les quals s'acordava la seva concessió i la data d'abonament. Fins a aquest moment, la investigació en el cas dels expedients de regulació d'ocupació s'havia cenyit a les ajudes sociolaborals concedides per la Junta d'Andalusia entre els anys 1999 i 2010.

L'exviceconseller imputat va accedir al càrrec el 2009 després de ser secretari general d'Hisenda des del 2004, on va estar a les ordres de José Antonio Griñán com a conseller d'Hisenda i li corresponia "l'impuls i coordinació de la política pressupostària", assenyala la jutge.