L'Exèrcit israelià va matar ahir sis nens petits en dos bombardejos contra un carrer de la localitat meridional de Jan Yunis i una platja de Gaza pròxima a un hotel on s'allotja gran part de la premsa internacional.

Les imatges més crues van quedar impreses en l'esmentada platja, on els nens es divertien al vespre quan van sentir un primer tret i van arrencar a córrer. Un segon projectil, pel que sembla procedent d'un dels vaixells que des de fa anys assetgen la Franja, va impactar sobre ells quan intentaven fugir, van explicar els testimonis.

Sobre el lloc, un ampli espai de costa al costat d'un dels ports de pescadors de litoral de Gaza, van quedar escampats quatre petits cossos gairebé desmembrats recoberts de sang i sorra.

"Érem aquí a la platja, passant la tarda, com fem altres vegades. Els nois estaven corrent i jugant a la vora quan el míssil va caure", va explicar Hatem, un dels homes que en aquella hora eren en un dels quioscos a la vora del mar. "Quin objectiu estratègic hi ha aquí? Els israelians diuen que ataquen Hamàs. On és Hamàs aquí? Només han matat civils, res més que civils?", es queixava.

A pocs metres, Radwan, un dels veïns del barri costaner, amb prou feines podia parlar.

Havia ajudat les assistències a tractar els altres 12 nens ferits, i amb la cara enrogida sol era capaç de deixar anar improperis entre preguntes retòriques. "On és la comunitat internacional? On són els drets humans? ", es preguntava entre insults.

El Canal 1 de la televisió israeliana va informar que l'Exèrcit havia obert una investigació sobre el succés per corroborar les denúncies palestines.

Amb aquestes noves morts ja són 45 els menors palestins que han perdut la vida en accions de l'exèrcit israelià des que el 8 de juny va llançar la seva tercera ofensiva contra Gaza (coneguda com a operació Marge protector) des que el 2007 el moviment islamista Hamàs va aconseguir el control de la franja. En aquesta última ofensiva bèl·lica israeliana han mort més de 220 palestins, un 75% civils, i més de 1.500 han resultat ferits.

Segons dades del ministeri de Sanitat de Gaza, entre les víctimes mortals també hi ha 26 dones i una desena d'homes d'avançada edat.