Segueix-nos a les xarxes socials:

Els indecisos d'Escòcia opten més aviat pel sí, però el no encara guanya

Els votants indecisos d'Escòcia s'inclinen majoritàriament per votar que sí al referèndum d'independència del 18 de setembre, segons una anàlisi de la British Election Survey presentada aquest dilluns a Edimburg. L'estudi analitza els canvis d'opinió entre els escocesos respecte a dos sondejos sobre el referèndum, un del març i un altre del juny.

Els experts han constatat que la gran majoria dels indecisos ho segueixen sent, però que el 25% s'inclinen més per votar que sí i l'11% per votar que no. Aquests percentatges, però, no serien suficients per forçar una victòria independentista el setembre, segons els autors de l'estudi, que prediuen el 53,6% pel no i el 44,6% pel sí.

La recerca, publicada pel diari escocès The Scotsman, assenyala que el mes de juny el 51% dels escocesos optava pel no i el 39%, pel sí, amb l'11% d'indecisos i la resta, abstencions. Les xifres diferien poc de les del març, amb el 52% pel no i el 37% pel sí.

L'autor de l'estudi, Ed Fieldhouse, ha assegurat a The Scotsman que dos dels tres factors més importants que provoquen un vot pel sí són la percepció sobre l'economia del país i la situació econòmica personal.

Prem per veure més contingut per a tu