Israelians i palestins van viure ahir la primera jornada de la nova treva de cinc dies a Gaza, aconseguida per mediació egípcia per donar més espai a les negociacions indirectes sobre els termes d'un alto el foc permanent. La jornada va transcórrer en relativa tranquil·litat a un i altre costat de la franja, només alterada pel so de les sirenes en poblacions israelianes pròximes a la frontera i que l'Exèrcit israelià va qualificar de "falsa alarma".

Mentrestant a Gaza, com passa des de l'entrada en vigor del primer alto el foc de 72 hores d'aquesta setmana, els seus habitants s'afanyaven a reorganitzar la seva vida quotidiana, alterada des que el 8 de juliol va començar l'ofensiva militar israeliana coneguda com a Marge protector. Tot i la calma, l'activitat a la franja de Gaza va ser palpable, amb un moviment constant de gent que anava i venia als hospitals per passar temps amb els seus familiars ferits o que recorrien els carrers, destriant entre la runa a la recerca d'estris encara servibles.

Mentrestant, les negociacions de pau seguien, mentre un bàndol acusava l'altra de no voler satisfer les condicions que demanen per posar fi a la violència.