Tant Òmnium Cultural com l'Assemblea Nacional Catalana han valorat positivament aquest dissabte que el Govern hagi decidit tirar endavant el procés participatiu del 9-N i animen als ciutadans a formar-ne part. Muriel Casals creu que és ''incomprensible'' l'actitud del govern espanyol i la seva ''aversió al joc democràtic'' i ha destacat la ''comunió'' entre els representants polítics catalans i el carrer. Als atacs de la democràcia, diu Muriel, responem amb ''més democràcia''. Carme Forcadell defensa que per ''dignitat democràtica'' i per reclamar llibertats cal anar a votar el 9-N i ''expressar l'opinió''. Assegura estar d'acord en recórrer a instàncies internacionals si és necessari.

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, creu que ara ja s'estan reivindicant les ''plenes llibertats'' del país i ''la capacitat de decidir''. Considera ''incomprensible'' l'actitud del govern espanyol per ser un país demòcrata i dins a Unió Europea. Per Muriel existeix una ''aversió al joc democràtica''. Casals també ha destacat que hi ha una bona ''comunió ''entre el carrer i els representats polítics en el sentit de dir que ''volem democràcia''. Davant dels ''atacs a la democràcia'' ha afegit Casals, ''contestem amb més democràcia''. Per Muriel Casals també és important que els partits proconsulta tornin a anar a la una amb el 9-N.

Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, ha dit que estan ''contents'' que el Govern hagi anunciat continuar endavant i ha fet una nova crida a la participació perquè ''tothom vegi que tenim ganes d'expressar la nostra opinió''. Confia que les paraules del conseller d'Homs aquest dissabte al matí es mantinguin i l dispositiu continuï igual. Forcadell creu que s'ha d'anar a votar per ''dignitat democràtica'' i es mostra satisfeta de l'opció de recórrer a les instàncies internacionals per resoldre el conflicte.