Segueix-nos a les xarxes socials:

Demanen 6 anys i 10 mesos de presó per a Alavedra i Prenafeta

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat aquestes penes, a més de multes, per a Alavedra i Prenafeta

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat avui penes de 6 anys i 10 mesos de presó per als exalts càrrecs de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta pel cas Pretòria de corrupció urbanística a Barcelona, així com multes que sumen 13,7 milions d'euros per al segon d'ells i 10,3 milions per al primer.

En el seu escrit de qualificació, Anticorrupció demana la màxima pena -8 anys de presó i multes que sumen 22,6 milions per diversos delictes- per al presumpte líder d'aquesta trama Luis García, 'Luigi', i 6 anys i 10 mesos de presó i multa de 4,1 milions per a l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) Bartomeu Muñoz.

A més reclama el decomís dels guanys obtinguts de forma il·lícita a través d'aquesta trama: 5,8 milions d'euros a Prenafeta i a Luigi, respectivament, i 3,2 a Alavedra i 1,1 a Muñoz.

La Fiscalia ha emès el seu escrit de qualificació després que el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz proposés el passat 18 de desembre portar a judici a 11 imputats en aquesta trama, que es calcula va defraudar uns 45 milions d'euros als ajuntaments barcelonins de Santa Coloma de Gramenet, Badalona (Barcelonès) i Sant Andreu de Llavaneres (Maresme).

Entre multes i decomisos, Anticorrupció demana un total de 93 milions d'euros per als onze imputats, als quals acusa dels delictes tràfic d'influències i suborn, tots dos comesos per particular i funcionari, i blanqueig de capitals.

Prem per veure més contingut per a tu