Les causes de l'accident de l'avió Airbus A320 de la companyia Germanwings encara es desconeixen, però ja hi ha fonts que apunten que una fallada tècnica va poder ser la causa de la tragèdia que ha acabat amb la vida de les 150 persones que anaven a bord.

Segons informa el diari alemany 'Der Spiegel', l'aparell va tenir un problema a la porta del tren d'aterratge a la jornada de dilluns que li va impedir volar durant tot el dia. Aquesta fallada va ser solucionat i dimarts l'avió estava a punt per enlairar-se.

'Der Spiegel' assenyala també que un portaveu de Lufthansa ha confirmat que diversos pilots s'han negat a volar al·ludint a "motius personals", però no va descartar que tinguessin por que alguna cosa no anés bé.

Les reticències d'aquests pilots han obligat a cancel·lar una trentena de vols, ha assenyalat Lufthansa, que no ha aclarit si aquestes cancel·lacions tenen alguna cosa a veure amb loscitados problemes tècnics que va patir l'avió accidentat.

Per l'expilot Robert Galan, tot apunta a una fallada perquè, segons ha assenyalat a France 24, les condicions meteorològiques eren bones i l'avió no va emetre un senyal d'alerta, com ha confirmat la Direcció General de l'Aviació Civil francesa. A més, els radars van perdre la assenyala l'avió, el que podria indicar que va patir una fallada tècnica.

També s'especula amb que va poder haver-hi una despressurització de la cabina, ja que el A320 després de l'assolir els gairebé 12.000 metres, va baixar a uns 3.300 metres durant uns 10 minuts, segons les dades de radar. No obstant això, els pilots no van seguir la ruta d'escapament que se segueix quan es sobrevolen els Alps com a procediment d'emergència. Això porta a pensar que van poder patir un desmai.