La Generalitat ha reforçat el servei del telèfon 012, que centralitzarà al llarg del dia la informació als familiars dels passatgers que viatjaven en el vol que s'ha estavellat aquest matí als alps francesos després d'enlairar-se de Barcelona a les 9.55 hores.

Segons han informat a Efe fonts del govern català, les trucades que els familiars dels passatgers efectuïn al llarg del dia al telèfon d'emergències 112 es derivaran al 012, que és el que centralitza la informació i atenció després de la tragèdia aèria.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, s'ha dirigit a l'aeroport de Barcelona, al Prat de Llobregat (Baix Llobregat), on s'ha habilitat una sala especial per coordinar l'atenció als familiars de les víctimes.

L'avió, un Airbus A320 de la companyia Germanwins, la filial de baix cost de Lufthansa, s'ha enlairat a les 9.55 hores del matí de la terminal T-2 de l'aeroport de Barcelona, on opera amb el número de vol 9525, amb destinació a Düsseldorf, amb 142 persones a bord, entre passatgers i tripulació.