El barri de la Mariola de Lleida va sortir ahir al carrer en record de la noia morta dilluns a trets presumptament a mans de la seva parella. Mig miler de persones van desfilar amb pancartes i crits de "Tots som Mònica" fins arribar a casa de la víctima, on es van fer cinc minuts de silenci i s'hi van deixar espelmes. Abans d'arribar, van passar per casa de la seva parella, amb crits d'"assassí".

Mercè Leal, amiga de la víctima, destacava que el barri va sortir al carrer en memòria de la Mònica perquè "era una persona bona i una bona mare" i va demanar, entre aplaudiments de suport, que la família del presumpte assassí marxi de Lleida. La tieta de la víctima, per la seva banda, va reclamar, entre llàgrimes, justícia i el pare de la víctima va assegurar que el presumpte autor de la mort de la seva filla, que ha deixat dos fills petits, "és un assassí i un maltractador" i va afegir que tant ell com la família d'aquest "feien la vida impossible a la Mònica".

El pare de la víctima va assegurar també, al final de la concentració, que la seva filla no havia denunciat mai la seva parella "per por" i que a ell i a la resta de la família els tenien "enganyats".

Aquesta és la segona concentració que es fa en memòria de la Mònica. Dimarts, més de 200 persones es van concentrar al migdia a la plaça de la Paeria de Lleida en rebuig a la violència masclista i es van fer cinc minuts de silenci en memòria de la noia de 24 anys assassinada a trets presumptament a mans de la seva parella, de 32.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va recordar que feia vuit anys que la ciutat de Lleida no lamentava cap víctima per violència de gènere i va mostrar el seu desig perquè mai més els veïns de la ciutat hagin de manifestar-se per un fet d'aquestes característiques.