El Partit Popular va presentar ahir la seva campanya per a les eleccions autonòmiques presentant-se com el "partit dels resultats" i destacant la seva gestió davant dels "experiments" que representen les noves formacions de l'escenari polític espanyol.

Els populars van celebrar a Madrid la primera de les dues jornades de presentació del seu programa marc autonòmic, que avui clausurarà el president del govern, Mariano Rajoy, amb els quinze candidats a presidir les comunitats i ciutats autònomes que estan en joc el 24 de maig.

María Dolores de Cospedal, secretària general del PP, va intervenir en aquesta jornada per assenyalar que, "quan vénen mal dades", és al seu partit al qual "sempre" trien els ciutadans per fer-li l'encàrrec de governar. "I sempre complim", va subratllar.

Cospedal va assenyalar que el seu partit és un partit de "fets, realitats, resultats i gestió", i aquest és l'"aval" que el diferencia de les altres formacions polítiques, com també el fet que els populars, va assegurar, compleixen els seus compromisos. A més, va subratllar que, enfront del que passa en altres partits, els candidats amb els quals concorre el PP el 24 de maig són "recognoscibles". "En nosaltres es pot confiar perquè nosaltres complim", va dir De Cospedal.

Cospedal va remarcar els principis del PP, entre els quals va citar la defensa de llibertat dels ciutadans, la igualtat de tots els espanyols i la iniciativa privada, i va assegurar que el seu partit no ha hagut de canviar aquests principis "perquè vinguin altres".

De principis, i també de valors, va parlar un dia més la candidata a l'alcaldia de Madrid Esperanza Aguirre. Aguirre va obrir la trobada demanant als populars que enarborin els valors que, per a ella, que representen la "columna vertebral" del partit i que cap altra formació, "ni antiga, ni emergent", defensa: la llibertat i la unitat d'Espanya.

La presidenta dels populars madrilenys va avisar que la campanya electoral que es presenta "no serà, ni de bon tros, bufar i fer ampolles", sinó que serà "dura", perquè "en aquest moment hi ha molts problemes", i per convèncer els electors s'ha mostrat convençuda que cal parlar "clarament".