El president de la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC), José María Marín Quemada, va advocar ahir perquè hi hagi més transparència en el rebut de la llum perquè "no hi ha qui l'entengui" i va dir que s'hi paguen coses que no haurien d'estar incloses.

Durant una conferència pronunciada al Círculo de Economía de Madrid, Marín Quemada, va defensar que els consumidors han de tenir la possibilitat d'exercir "les seves accions", però que no poden fer-ho al rebut elèctric, entre altres coses, perquè "no hi ha qui l'entengui" i "així és molt difícil d'emprendre qualsevol tipus d'acció".

Va apuntar que el rebut de la llum "no és gaire transparent", ja que, encara que no ho posi, s'hi paguen moltes coses que no haurien de ser on són, de la mateixa manera que els "desajustos" de la política agrària no estan en els rebuts que paga el sector.

Segons Marín Quemada, la política energètica hauria d'estar "on ha d'estar", amb els seus èxits d'estalvi i els seus fracassos de més costos, perquè, si no, a les empreses i als consumidors els posen en una situació tremendament complicada.