La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha afirmat que el seu partit i CiU "tenen projectes ideològics molt diferents", però el pacte de legislatura entre les dues forces es mantindrà vigent perquè "el que ens fa forts és posar-nos d'acord per aconseguir la independència". Rovira s'ha referit a les queixes de CiU per haver-la deixat sola en algunes votacions dutes a terme al Parlament després de participar en una reunió del grup parlamentari d'ERC realitzada de forma extraordinària a Moià, la capital de la nova comarca creada a Catalunya, el Moianès. Segons la secretària general d'ERC, "amb CiU hi ha un pacte viu i vigent d'estabilitat parlamentària amb reunions constants, però és normal que en el ple puguin haver-hi discrepàncies, que són de sentit comú en forces que tenen dos projectes ideològics molt diferents".

Ha destacat, segons un comunicat d'ERC, que aquesta és la fortalesa del pacte, perquè "el que ens fa forts és que forces polítiques molt diferents, amb projectes molt diferents, ens hàgim posat d'acord, i continuarem fent-ho fins al final perquè els ciutadans de Catalunya puguin votar per decidir en quin futur país volen viure".

Rovira ha explicat que, per al seu partit, "els aliats són totes aquelles formacions polítiques que treballen a Catalunya per la independència, l'instrument que ens permet treballar millor a favor de la igualtat d'oportunitats, per lluitar contra les desigualtats, contra la pobresa, i per començar a regenerar el nostre sistema polític". Segons aquesta mateixa dirigent republicana, l'objectiu "és poder tornar la dignitat a la política fent que la corrupció sigui només un miratge". Sobre la data de les eleccions, ha apuntat que no té cap dubte "que el 27-S tindrem aquestes eleccions que vénen a ser el referèndum que se'ns ha impugnat i prohibit", i ara cal "sortir al carrer i convèncer tothom que la independència és la millor opció, a fi d'ampliar la majoria cada cop més gran".

Pel que fa a les eleccions municipals, Marta Rovira, acompanyada per Dionís Guiteras, ha subratllat que "són molt importants per conèixer a fons les inquietuds i necessitats" de cadascun dels municipis.