Segueix-nos a les xarxes socials:

Imputat un germà de Felip Puig per una denúncia per estafa

El querellat hauria cobrat suposadament 92.800 euros a una societat per uns treballs d'intermediació que no van donar resultat

Una jutge de Barcelona ha imputat Jordi Puig, un dels germans del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, arran d'una querella per estafa presentada per una societat, a la qual suposadament va cobrar 92.800 euros per uns treballs d'intermediació que no van donar resultat.

Segons van confirmar ahir a Efe fonts pròximes al cas, Jordi Puig va comparèixer a final de juny com a imputat davant la titular del jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona, arran de la querella, interposada per la mercantil Lakay a través del bufet penalista Carrau Corp Criminal Lawyers.

Segons avançava ahir El Mundo, aquesta societat va recórrer als jutjats per reclamar a Jordi Puig un total de 120.000 euros -els 92.800 euros suposadament estafats i els interessos-, després que li encarreguessin uns treballs d'intermediació que no van donar resultat. En la querella s'adverteix que Puig garantia una "extraordinària relació amb les institucions polítiques i administratives", ja que presumia d'estar ben relacionat en les altes esferes.

Segons la querella, la mercantil Lakay va emetre el mes de febrer de l'any 2009 tres pagarés per import de 92.800 euros a una societat que administrava Puig, encara que advertint que no s'havien de cobrar fins que s'haguessin aconseguit els objectius comercials proposats.

L'entitat acusa Puig de fer efectiu un dels pagarés i de fer posteriorment un reconeixement de deute, amb un calendari de devolució, fixant com a garantia les participacions d'una altra societat que administrava, malgrat que no tenia cap activitat i mantenia nombrosos deutes, davant la qual cosa van acordar querellar-se en contra seu per estafa.

Jordi Puig, que va ser soci de Jordi Pujol Ferrusola -el primogènit de l'expresident català Jordi Pujol-, està imputat en una altra causa, dirigida pel titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona, que investiga una denúncia de la Policia Nacional per unes transferències bancàries a través de paradisos fiscals.

En aquesta causa del jutjat número 6 també està imputat un altre germà del conseller d'Empresa Felip Puig, Oriol Puig, director del Servei Meteorològic de Catalunya.

Prem per veure més contingut per a tu