Segueix-nos a les xarxes socials:

Espadaler veu "previsible" la suspensió de l'autonomia

El dirigent d'UDC creu que l'Estat aplicarà la mesura en cas que es produeixi una declaració unilateral

El secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, va afirmar ahir que veu "previsible" que l'Estat usi l'article 155 de la Constitució per suspendre l'autonomia de Catalunya davant una declaració d'independència i va considerar que Europa no entendria que Espanya no apliqués el seu ordenament.

Després que ahir el ministre de Justícia, Rafael Catalá, hagués recordat l'existència de l'article 155 de la Constitució, que preveu la suspensió de l'autonomia, Espadaler va dir que no desitja aquest tipus de mesures, encara que li sembla "previsible" i "de sentit comú" que l'Estat "tingui algun tipus de reacció dins de la legalitat" davant una "una declaració unilateral d'independència" com la que preconitza "Junts pel sí", la candidatura de CDC i ERC.

"No ho desitjo però tampoc no ho veig impossible", va afirmar el futur candidat d'UDC per a les eleccions catalanes en una conferència en els "Dinars Cambra", les trobades que organitza la Cambra de Comerç de Barcelona.

Per a Espadaler, l'article 155 forma part de l'ordenament jurídic espanyol i a Europa "no s'entendria" que en determinades situacions Espanya no en fes ús.

Espadaler va defugir dels "frontismes" entre el "sí" o el "no" a la independència i va defensar que la legalitat mai no s'ha de "sobrepassar", sinó que cal canviar "des de dins", a través de la negociació i del diàleg.

Prem per veure més contingut per a tu