Segueix-nos a les xarxes socials:

L'EI segresta al centre de Síria més de 200 civils, desenes d'ells, cristians

El grup terrorista Estat Islàmic (EI) ha segrestat almenys 230 civils, entre ells, desenes de cristians, a la localitat d'Al-Quariatain, al centre de Síria, de la qual van prendre dijous el control, han denunciat activistes.

El director de l'Observatori Sirià de Drets Humans, Rami Abdul-Rahman, va explicar a Efe per telèfon que entre seixanta i setanta cristians han estat capturats pels gihadistes en aquesta població de la província central siriana de Homs.

A més, en el grup d'ostatges hi ha almenys 19 menors d'edat i 45 dones. Alguns dels segrestats van ser capturats pels extremistes al monestir de Mar Elian, a Al-Quariatain. Es dóna la circumstància que l'abat d'aquest monestir, Jack Murad, va ser segrestat fa deu setmanes per un grup d'homes armats d'identitat desconeguda.

Abdul-Rahman va destacar que, segons la informació que ha obtingut a través d'activistes sobre el terreny, els radicals van capturar els seus presoners basant-se en llistes que tenien confeccionades amb persones buscades, tot i que desconeix si són seguidors del règim del president sirià, Bashar al-Assad.

Per la seva banda, un activista de l'opositora Xarxa Sham a la província d'Homs, Samer al-Homsi, va dir a Efe per Internet que els segrestats són més de 230, entre els quals hi ha cristians i musulmans.

D'acord amb les dades de què disposa, "han capturat gent que era coneguda (a Al-Quariatain) per col·laborar amb el règim", ha indicat Al-Homsi.

Prem per veure més contingut per a tu