Un incendi en un edifici d'habitatges del popular barri de la Goutte d'Or del nord de París, d'origen presumptament criminal, va causar ahir la mort de sis adults i dos nens, i s'ha convertit en el pitjor foc de París en l'última dècada.

La policia va detenir un home suposadament vinculat a la tragèdia, segons fonts judicials. Es tractaria d'un algerià de 36 anys conegut per problemes psiquiàtrics i amb antecedents judicials per robatoris, violència, deterioraments de béns i tràfic de drogues. Va ser detingut amb un encenedor i una espelma, i se'l va localitzar pel testimoni d'alguns veïns, confirmat per les imatges de videovigilància, en les quals suposadament se'l veu primer calant foc a uns papers a les bústies i dues hores més tard fent el mateix amb uns cartrons.

Des de l'inici, la investigació es va centrar en la tesi d'un incendi provocat, ja que cap a 2/4 de 3 de la tarda els bombers havien hagut d'intervenir al mateix lloc per un foc fet amb papers a la planta baixa de l'edifici del districte XVIII, on predominen els veïns d'origen magribí i subsaharià. Dues hores després, els bombers van ser avisats per un nou incendi, que també es va originar a la planta baixa, però es va propagar ràpidament als pisos superiors, on alguns veïns van morir per la inhalació de fum i altres en llançar-se al buit.