La plataforma d'advocats Drets ha emès un comunicat a través del qual ha reiterat que el president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, és el titular del perfil de Facebook des d'on s'insultava diverses personalitats catalanes favorables al dret a decidir, com ara el president de la Generalitat, Artur Mas, o el jutge Santiago Vidal, entre d'altres. Drets ha presentat aquest dimecres una querella contra Bosch. El president de SCC ha sortit al pas d'aquestes acusacions negant ser el titular del perfil de Facebook i assegurant que la querella només té per objecte el seu "desprestigi personal". També ha negat que Drets tingui cap "credibilitat".

Al comunicat Drets reitera la convicció "absoluta" que Bosch és "l'autor de les amenaces i injúries" denunciades i recorda que la querella s'acompanyava de "proves fefaents".

També s'assegura que tot i que el perfil es va eliminar "una hora després de fer-se pública la querella", es disposa d'una "acta de navegació certificada" que, a parer del col·lectiu lletrat, "preserva la integritat de la prova".

De la mateixa manera, es recorda que la primera reacció de Ramon Bosch, que va ser preguntat per aquesta qüestió en un acte públic a Manresa dimecres al vespre, "va ser la de no negar els fets i demanar disculpes si havia ofès algú". En declaració a Regió7, però, Bosch va negar rotundament tenir qualsevol relació amb els fets que se li imputen.

Finalment, el col·lectiu demana a Bosch que, "si està segur de la seva innocència", faciliti la prova pericial de la IP del seu ordinador perquè els Mossos d'Esquadra puguin identificar l'autoria dels missatges amenaçadors i injuriosos.