Els pares dels alumnes de Ayotzinapa desapareguts van concloure ahir la seva vaga de fam de 43 hores i van cridar a la societat mexicana a participar en les marxes que se celebraran avui a Mèxic ia l'estranger per recordar el primer aniversari de la tragèdia.

"És molt simbòlic que estiguéssim 43 hores per 43 alumnes, perquè vegin el que estem disposats a fer pels nostres fills i encara falta molt, falta moltíssim, ja que de l'Estat no tenim cap resposta, nosaltres seguirem lluitant", va apuntar en una roda de premsa Mario César González, un dels pares.

A les 14.53 hora local (19.53 GMT) es va donar per acabat el dejuni que els familiars van iniciar dimecres al Zócalo (plaça principal) de la Ciutat de Mèxic, com a part de les activitats pel primer any de la desaparició dels 43 alumnes de l'escola per a mestres d'Ayotzinapa.

Els familiars dels joves van sostenir dijous una reunió amb el president Enrique Peña Nieto, de la qual van sortir molt descontents ja que l'Executiu no es va comprometre a complir vuit peticions que li van fer, sinó només a estudiar-les. Degut a aquest fet, els familiars van manifestar que això no els faria parar.