Segueix-nos a les xarxes socials:

El PSOE confirma el seu no a Rajoy, que insisteix a pactar amb socialistes i C's

L'actual cap de l'executiu proposa liderar un nou govern per impulsar grans reformes "amb un amplíssim suport"

El PSOE confirma el seu no a Rajoy, que insisteix a pactar amb socialistes i C'sefe

El PSOE va respondre ahir que "no és no" al gran acord de govern, integrat per PP, socialistes i Ciutadans, que va tornar a plantejar ahir el president de l'Executiu en funcions, Mariano Rajoy.

Rajoy, en una entrevista a la Cope, va insistir a demanar un gran acord i va assegurar no tenir línies vermelles per negociar.

Un pacte d'aquest tipus, segons va subratllar, estaria ratificat per 200 diputats de la Cambra i permetria per tant fer reformes "amb un amplíssim suport" que quedarien "per molts anys" i donarien estabilitat al país.

Rajoy va confessar no tancar-se "a res", però va destacar que "com més suports" conciti una reforma constitucional, millor. Tot i això va advertir que un govern del PSOE amb l'"extrema esquerra" i els partits nacionalistes seria "dolent per als interessos d'Espanya", "generaria inestabilitat" i "no seria bo ni per a l'economia ni per a la política" del país.

Per la seva banda, el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va considerar que en les negociacions per buscar la governabilitat del país "es pot parlar de tot" sempre que el PP no renunciï als seus principis i valors i a les seves línies programàtiques. Va insistir que són més nombroses les coses que uneixen que no les que separen PP, PSOE i Ciutadans.

La resposta del PSOE va ser contundent i el seu dirigent Antonio Hernando va afirmar que amb el PP no hi haurà "ni grans coalicions, ni petites, ni migpensionistes", perquè "no és no".

El socialista va explicar que no es produiran acords d'aquestes característiques perquè el PSOE i Pedro Sánchez es van presentar a les eleccions per "canviar les coses". Va instar Rajoy que deixi de tenir "somnis o somnis".

Qui no va voler pronunciar-se va ser el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, que va recollir ahir la seva acta de diputat. Iglesias es va limitar a afirmar que "el fonamental" per a la seva formació política és "donar la cara per la gent" i "frenar un govern del PP", i en aquesta direcció, va subratllar, treballaran.

Per part de C's, el diputat Miguel Gutiérrez, encarregat de les negociacions parlamentàries, va explicar després de recollir l'acta de diputat que en les converses amb el PP no s'ha plantejat l'opció de formar part del govern.

Mentrestant, ahir van seguir les negociacions entre els grups parlamentaris per parlar de la composició de la mesa de la cambra baixa. El dirigent socialista Antonio Hernando va detallar la reunió amb la secretària de Programa i Anàlisi Política de Podem, Carolina Bescansa. Es va mostrar convençut que el dia 13, quan es constitueixi l'òrgan de govern del Congrés, tots en sortiran satisfets, tot i que va recalcar que les forces polítiques han de ser "responsables i generoses" perquè "ningú imposarà la seva santa voluntat". "El senyor Rajoy no ha entès que les regles han canviat", va dir referint-se a la seva negativa a donar suport al socialista Patxi López com a president del Congrés, un nom que ells no han posat sobre la taula, segons va assegurar.

Prem per veure més contingut per a tu