Un informe elaborat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) descarta que els funcionaris públics de la Generalitat o els ajuntaments puguin ser acusats per rebel·lió o sedició per complir amb el desplegament del full de ruta independentista.

Aquesta és una de les principals conclusions d'un informe elaborat per la sectorial de secretaris, interventors i tresorers de l'ANC, que considera en aquest estudi que els treballadors de les administracions públiques catalanes no cometran cap "delicte" per executar les "ordres dels seus comandaments, del Govern i del Parlament" en el procés cap a la creació d'una "República de Catalunya".

L'informe de l'Assemblea subratlla també que el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat "hauran de donar instruccions de forma clara, diàfana i concisa", segons va indicar l'ANC en un comunicat fet públic ahir.

Segons assegura el comunicat de l'entitat sobiranista que presideix Jordi Sànchez, "cap actuació basada en el respecte a la democràcia i a la sobirania dels ciutadans de Catalunya, manifestada amb el més absolut civisme i correcció, pot suposar un delicte de cap tipologia".