31 de març de 2016
31.03.2016

El govern colombià i la guerrilla ELN obren un diàleg per arribar a la pau

31.03.2016 | 00:00

El govern colombià i la guerrilla de l'Exèrcit d'Alliberament Nacional (ELN) van acordar obrir una "taula de converses pública" a Equador, per tal d'arribar "a un acord final per acabar amb el conflicte armat", va anunciar el negociador de l'Executiu colombià Frank Pearl. Les converses es desenvoluparan a Equador, Veneçuela, Xile, Brasil i Cuba, països que actuaran com a garants, al costat de Noruega, va explicar Pearl a la seu de la Cancelleria veneçolana a Caracas.
Pearl i el cap dels negociadors de l'ELN, Antonio García, van llegir l'"Acord de diàlegs per la pau de Colòmbia entre el govern nacional i l'ELN". "El Govern de la República de Colòmbia i l'ELN avancen les negociacions com a resultat dels diàlegs exploratoris i confidencials i donada la seva disposició manifesta de pau han convingut instal·lar una taula pública de converses", estableix l'històric acord.
S'indica, a més, que s'hi tracten diversos punts que s'estableixen en una agenda "per tal de subscriure un acord final per acabar amb el conflicte armat i acordar transformacions en recerca d'una Colòmbia en pau i equitat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18