Segueix-nos a les xarxes socials:

Tanca l'embotelladora Aigües del Pirineu, que va causar el brot de gastroenteritis

El tancament deixarà a l'atur la desena de treballadors que actualment tenia la planta

L'empresa andorrana Aigües del Pirineu, S.L., l'embotelladora de l'aigua Font d'Arinsal que va provocar el brot de gastroenteritis que va afectar 4.136 persones a les comarques de Barcelona i Tarragona, ha anunciat el tancament definitiu de la planta, segons fonts del govern d'Andorra. L'envasadora, que té una plantilla de deu treballadors, estava clausurada des del 27 d'abril com a mesura cautelar.

El Ministeri de Salut andorrà ja ha rebut els resultats de l'analítica de verificació de les mostres recollides a la planta embotelladora el passat 21 d'abril i que van ser trameses al laboratori de Salut Pública de la Generalitat situat a Girona. Segons el govern andorrà, l'informe de resultats "han tornat a confirmar una presència lleu" de norovirus a la font i en diversos lots dels diferents formats d'envasat. De fet, el Ministeri de Salut ha mantingut durant els darrers dies "contactes i intercanvis" amb diferents agències i estaments especialitzats a França "amb la finalitat de poder obtenir suport d'alt nivell científic i tècnic".

L'objectiu del Ministeri és "avançar" en la investigació de les causes que han pogut vehicular el virus i contaminar la font, tenint en compte, segons apunta el govern d'Andorra, que la planta "havia estat totalment recondicionada de nou" quan Aigua del Pirineu va reiniciar el projecte de captació, i que entre moltes altres actuacions realitzades, va conduir a reforçar el perímetre immediat de la captació i a situar el punt de captació de l'aqüífer al subsòl a una profunditat propera als 100 metres.

Prem per veure més contingut per a tu