Segueix-nos a les xarxes socials:

Mig miler de bagencs contribueixen a girar full a CDC i crear un nou partit

Dos de cada tres militants aposten per començar de zero al congrés del juny, que servirà de plataforma fundacional

Mig miler de bagencs contribueixen a girar full a CDC i crear un nou partitsalvador redó

Al voltant de mig miler de militants bagencs de CDC van sumar-se al procés participatiu, batejat com a Superdissabte, que va decretar la voluntat majoritària de la militància convergent de posar fi a la formació i de crear-ne una de nova.

La decisió dels militants es dividia en dues opcions de cara al congrés previst al juny: o bé refundar el partit actual o bé fer foc i crear un nou partit, una opció, la segona, per la qual s'havien posicionat tant el president de CDC, Artur Mas, com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El 67,05 % dels volts, més de dos terços, van decidir que es creï un nou partit. L'opció d'impulsar una nova formació que defensa el president de CDC, Artur Mas, i la immensa part dels membres de la direcció va recollir el 67,05 % dels suports de les bases de militància, enfront del 32,53 % dels que es van inclinar per votar només una renovació. El còmput de simpatitzants, que no era vinculant, va ser molt similar al de la militància: el 67,82% va optar per una nova formació i el 31,81 %, només una renovació. El partit també escollia el cap de cartell de les generals, si Francesc Homs o Sílvia Requena -vegeu el desglossat de sota.

Segons dades de CDC, en la jornada d'ahir hi van participar més de 14.000 persones entre simpatitzants i militants i es va mobilitzar més de la meitat dels militants del cens.

Pel que fa al Bages, segons el president de CDC a Manresa, Jordi Serrancanta, una mica més de mig miler de militants hauria acudit a les urnes. Serracanta es va mostrar "satisfet per la participació", que va considerar que havia estat lleugerament superior a la de la resta del país. CDC no va facilitar ahir dades territorials de votació. Per a Serracanta, l'opció de fer un nou partit coincideix amb els desitjos de la militància bagenca, ja que, al seu parer, a CDC calen "noves maneres de fer política i acceptar que s'han fet coses que no s'han fet bé". Segons els president del partit a Manresa, ahir es va fer "història per poder dir què volíem ser i per escollir el candidat per primer cop amb unes primàries".

Serracanta defensa que el nou partit ha d'"incorporar les primàries en el dia a dia, parlar de com escollim els nostres candidats i de limitació de mandats". El regidor manresà pensa que el nou rumb ha de redreçar el fet que no hagin estat "capaços de connectar amb la gent els darrers anys".

Prem per veure més contingut per a tu