El Consell d'Administració de Banco Popular ha acordat llançar una ampliació de capital que ascendeix a 2.500 milions d'euros, assegurada per UBS i Goldman Sachs. Després de l'anunci d'aquesta ampliació al migdia, les accions es van desplomar el 20% i al final van tancar la sessió amb pèrdues del 26,49%, a 1,731 euros.

A l'hora de decidir l'ampliació de capital, segons assegura el banc en un comunicat, s'ha tingut en compte la necessitat d'anticipar-se al complex escenari a què s'enfronta l'activitat bancària. Segons assegura l'entitat, hi ha una sèrie de condicionants que s'intensificaran en els pròxims mesos. Entre ells cal destacar, d'una banda, el nivell molt baix dels tipus d'interès, fins i tot en taxa negativa, que s'espera que es mantingui així per un llarg període de temps, i de l'altra, un elevat endeutament, amb un procés de despalanquejament molt fort i una regulació molt intensa. El Popular, afegeix, porta a terme l'ampliació de capital per enfortir la seva posició en un mercat molt competitiu, i anticipar-se als reptes futurs. Amb l'operació, el Popular enfortirà el seu balanç i millorarà tant els seus índexs de rendibilitat com els seus nivells de solvència i de qualitat d'actius. A més, elevarà les cobertures de l'entitat fins al voltant del 50%.

Amb els recursos obtinguts, el banc podrà reforçar el model de negoci i avançar amb més fermesa en el seu model comercial i detallista, basat en el finançament a pimes i autònoms i el finançament al consum, aprofitar oportunitats de creixement a l'entorn.