Mario Conde va posar en marxa un entramat propi del crim organitzat per simular una situació d'insolvència i eludir tant el pagament de les seves responsabilitats en els casos Banesto i Argentia Trust com les seves obligacions amb Hisenda, segons el sumari de l'operació Fènix.

En un ofici del 2011, la UDEF va assegurar que les dades sobre el patrimoni de Conde dels que disposava l'Agència Tributària eren "bastant limitats", ja que només apareixia com a representant en quatre societats, si bé exercia "relació de domini sobre altres, formalment vinculades als seus fills o a altres persones afins".

Les indagacions continuades de la unitat de delinqüència econòmica van ratificar les sospites i temps després van concloure que els ingressos controlats per Hisenda eren "una mica minsos", donada la frenètica activitat professional de l'expresident de Banesto, tertulià assidu del Grup Intereconomía, després de la compra d'accions del grup amb diners de suposada procedència il·lícita.

Uns ingressos als quals se sumen els beneficis obtinguts per les vendes dels seus llibres que, segons consta en l'informe, s'abonaven en diferents comptes de les quals el fisc no tenia constància ni control.

Alguns d'aquests abonaments es van efectuar en un compte obert el 1999 per la cunyada de Conde, Paloma Jiménez López de Arenosa, també investigada. La documentació que consta al sumari exposa que aquest compte, controlat per Mario Conde i la seva filla, va rebre 390.810 euros en ingressos en efectiu entre 1999 i 2012 realitzats, en la major part de les ocasions, per Lourdes Arroyo i el que va ser conserge de Banesto, Félix Castells.