La CUP ha lamentat aquest migdia les dimissions produïdes dins del Secretariat Nacional i ha expressat el seu compromís de "seguir treballant per una renovació efectiva" d'aquest òrgan executiu de la formació anticapitalista.

En un comunicat difós per la CUP, s'afirma "la convicció que l'assemblearisme continua sent un instrument legítim i vàlid de presa de decisions", tal com ja va indicar dimecres passat en un altre comunicat de l'actual secretariat nacional.

"La CUP -apunta- fa mesos que està treballant en un procés de renovació del Secretariat Nacional, motiu pel qual lamenta les dimissions" de sis membres pertanyents o pròxims a Poble Lliure, un dels principals sectors que conviuen dins d'aquesta formació.

En el comunicat es recorda, també, que l'executiva ja havia acordat iniciar els tràmits per fer efectiva la renovació "malgrat algunes absències significatives" en la reunió en què va ser adoptada aquesta decisió, "entre elles les d'aquells que avui desgraciadament han decidit dimitir".

"El projecte de renovació del Secretariat Nacional respon als acords aprovats en l'Assemblea Nacional d'Esparreguera (Baix Llobregat)", precisa la CUP abans d'afegir que els esmentats acords preveuen elegir un nou secretariat "per equips" d'onze persones a més de quatre candidatures individuals.

En el comunicat de la CUP s'indica que cal seguir treballant per "generar consensos amplis" en els debats complexos i en la presa de decisions internes.

La CUP rebutja, en canvi, "entrar a valorar les acusacions formulades pels dimissionaris", que denuncien "actituds sectàries", encara que sí que desitja subratllar que els processos de debat s'han fet "amb totes les garanties democràtiques possibles", per això els membres que no han dimitit "tenen la consciència tranquil·la".