Segueix-nos a les xarxes socials:

Detinguda per abandonar el seu fill diversos dies per anar-se'n de festa

La dona va deixar el menor de vuit anys amb una coneguda per anar, suposadament, a treballar

La Guàrdia Civil ha detingut una veïna de la localitat madrilenya de San Martín de Valdeiglesias que va deixar al seu fill de vuit anys amb una coneguda per anar suposadament a treballar i que no va tornar fins a cinc dies després perquè, segons ha reconegut, va anar de festa i es va emborratxar.

Segons ha publicat avui ABC i han confirmat a Efe fonts de l'institut armat, la dona, de 45 anys i nacionalitat espanyola, va ser arrestada per abandonament de menors però va quedar en llibertat després de ser posada a disposició judicial.

El menor està ara amb el seu oncle, que es va encarregar d'ell en conèixer que la seva mare no apareixia, i la dona pateix una addicció a l'alcohol, han precisat les fonts.

La Guàrdia Civil va tenir coneixement del succés el passat 30 de juliol, quan una veïna de Sant Martín de Valdeiglesias -municipi madrileny d'uns 8.500 habitants situat a prop del límit amb Àvila- va comunicar que s'havia fet càrrec del fill d'una coneguda perquè aquesta havia de anar a treballar, però havien passat diverses hores des que hauria d'haver tornat i no ho havia fet, ni contestava al telèfon.

Els agents van localitzar el germà de la dona, qui es va fer càrrec del seu nebot i va interposar un denúncia per la desaparició de la seva germana.

Cinc dies després, el 5 d'agost, la dona desapareguda va contestar una vegada al mòbil i va dir als agents que havia sortit de festa pel barri madrileny de Lavapiés, havia estat bevent durant tot aquest temps i que fins i tot havia tingut "delirum tremens" , de manera que una amiga l'estava cuidant.

Va assegurar que tornaria quan es trobés bé i va penjar sense detallar on o amb qui estava, però poc després es va presentar al lloc de la Guàrdia Civil del poble i va ser arrestada.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) han explicat a Efe que la dona va passar el dia 7 a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 2 de Navalcarnero, quedant en llibertat sense cap mesura cautelar.

El cas ha recaigut en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 de la mateixa localitat, que va ser el primer que va conèixer els fets, i s'està a l'espera que el seu titular concreti la imputació contra la dona, ja que ella va assegurar que havia acordat amb la denunciant que anava a tenir cura del nen i fins i tot li va donar les claus de casa.

Mentre la mare del nen suposadament abandonat està localitzada en el seu domicili, el jutjat preveu prendre declaració a la dona que va posar els fets en coneixement de la Guàrdia Civil per aclarir el que ha passat, segons el TSJM.

Prem per veure més contingut per a tu