Òmnium Cultural ha fet una crida a participar a les mobilitzacions de la Diada davant el "discurs anticatalanista" del president espanyol en funcions, Mariano Rajoy. Ho ha fet a través d'un correu electrònic que ha enviat als seus socis on exposa un missatge amb els motius per no "quedar-se de braços creuats" el pròxim Onze de Setembre. En el seu missatge, l'entitat assenyala que Rajoy ha basat bona part del discurs d'investidura en un "atac constant" a l'independentisme i a la sobirania de Catalunya.

Òmnium recorda que Rajoy considera l'independentisme "mancat de fonament" i afegeix que s'oblida de totes les lleis tombades pel Tribunal Constitucional com l'Agència Tributària de Catalunya, la Llei d'impostos als habitatges buits, el Decret llei d'impostos als bancs, la Llei de consultes populars, la Llei d'igualtat efectiva entre homes i dones, la Llei de prohibició del 'fracking' o la conselleria d'Afers Exteriors.

"Un nou atac a les institucions catalanes i a les aspiracions legítimes del nostre poble que no podem passar per alt", assegura Òmnium. L'entitat explica als seus socis que la Diada és "una gran oportunitat per tornar a demostrar al món allò que volem ser". "Cada vegada que sortim al carrer, aquest país es mou. Cada vegada que fem sentir la nostra veu, fem un pas més cap a la República Catalana", defensa l'entitat.

L'entitat conclou que "Rajoy i tots els que ens neguen el referèndum voldrien que aquest 11-S et quedis a casa" i, per això, fa una crida a apuntar-se a la Diada a Salt, Tarragona, Berga, Lleida i Barcelona.