El primer Onze de Setembre sense Muriel Casals. El record de la diputada, traspassada el mes de febrer després de ser atropellada per una bicicleta, estarà més present que mai durant els actes de celebració de l’Onze de Setembre d’aquest any. Tant companys de la candidatura de Junts pel Sí com part de la societat civil han volgut retre un petit homenatge a Casals escrivint el seu nom, junt amb el número 11, al dors de les samarretes.

El moviment es va iniciar a les xarxes socials després que el perfil oficial de Junts pel Sí a Instagram publiqués un missatge segons el qual els companys de Casals portarien el seu nom a l’esquena. «Amb el grup parlamentari vam acordar que, en lloc de portar el nostre, portaríem el de la Muriel», detalla David Rodríguez, alcalde de Solsona i diputat de Junts pel Sí, qui ha compartit a les xarxes socials una fotografia amb la camiseta que portarà diumenge per la celebració de la Diada.

Part de la societat civil també s’hi ha volgut sumar. Així ho ha confirmat el coordinador de les assemblees territorials del Moianès, Jordi Capdevila, qui ha afirmat que hi ha participants de les manifestacions que també han optat per escriure el nom de Casals en homenatge a la que va ser diputada del Parlament. L’alcalde de Solsona ha subratllat la rellevància de la figura de l’expresidenta d’Òmnium. «Per tot el que ha suposat pel país i pel procés», ha valorat.

Com si formessin part d’un gran equip de futbol, els participants de les cinc manifestacions que se celebraran l’11-S lluiran l’equipació «d’un onze guanyador per marcar el gol de la nostra vida», va explicar Oriol Codina, coordinador de la comissió de mobilització de l'ANC, durant la presentació de les noves samarretes a Lleida. La vestimenta oficial d’aquesta Diada, que té un cost de 15 euros per als adults i de 8 per als més petits, està formada per una samarreta blanca personalitzable amb un cercle groc al pit que té al centre la lletra R de república.