La Grossa del 2016 ha escollit un barri popular de Madrid, el d'Acacias, per deixar-hi una pluja de milions. I a més ho ha fet escollint un número, el 66.513, que ha posat fi a la maledicció del 13, una terminació que no havia format part mai del primer premi. Per a la Catalunya Central, en canvi, no hi ha hagut sort i només li han tocat 12.000 euros de dos dècims d'un cinquè premi, venuts a Sant Salvador de Guardiola, i 125.000 d'un dècim del segon premi, venut a Abrera. COMPROVA AQUÍ els teus dècims.

La Grossa s'ha fet esperar i no ha sortit del bombo fins poc abans de les 12 del migdia, quan ja s'havien celebrat prop de tres hores de sorteig al Teatro Real de Madrid. Pràcticament totes les165 sèries del número 66.513 s'han venut a l'administració 32 de Madrid, situada al Paseo de la Esperanza, molt a prop de l'estació d'Atocha. Allà s'han repartit gairebé el total dels 660.000 milions d'euros del premi.

Alguns dècims, però, van viatjar a Abadiño (Biscaia), al barri del Raval de Barcelona, Talavera de la Reina (Toledo), Palomares del Camp (Cuenca) i Almendralejo (Extremadura), on també ha arribat l'alegria dels milions.

Nicol Valenzuela i Lorena Stefan han estat les encarregades de cantar la Grossa i ho han fet per segon any consecutiu. Eren les 11.57 h. Com a curiositat, elles mateixes també han portat la sort a molts pobles en cantar un cinquè premi i el tercer en tant sols deu minuts de diferència i d'autèntica bogeria.

La Grossa deixa una pluja de milions a Madrid

La Grossa deixa una pluja de milions a Madrid

Igual que per a la Grossa, ha fet falta esperar pel Segon Premi, que els nens de San Ildefonso han cantat mitja hora abans, a les 11.20 h. El 04.536 ha dut sort a moltes localitats catalanes, entre elles Abrera, Vic, Lleida, Salou, Tarragona, l'Hospitalet, Portbou, Olot, Platja d'Aro, Falset, Deltebre. En el cas concret d'Abrera, s'ha venut un dècim -que li corresponen 125.000 euros- a l'administració del Centre Comercial Montserrat. La butlleta es va vendre a través de la màquina, segons ha explicat Yolanda Gallardo, treballadora de l'establiment.

El Tercer Premi ha estat per al 78.748, venut a Navarra.

Sis minut ha tardat a sortir el primer premi

A les 9.11 h del matí ha començat el sorteig al Teatro Real de Madrid que, un 22 de desembre més, estava ple de nervis i il·lusió. I de fet, el primer guardó important no s'ha fet esperar, a les 09.16 h, quatre minuts després de començar ha sortit el primer quart premi del matí, que ha correspost al número 59.444, guardonat amb 200.000 euros cada sèrie. S'ha venut a Roses, Manlleu, Sort i Tarragona. L'altre quart del sorteig ha estat el 07.211 (Barberà del Vallès i Sant Andreu de la Barca).

Una hora després ha sortit un nou premi, un cinquè, que ha anat a parar al 22.259, venut de forma molt repartida per tot l'estat. A Catalunya, ha portat sort a Barcelona, Lloret, Sant Andreu de la Barca i Llançà.

Un pessic va a Sant Salvador de Guardiola

Cap a les 10.45 h ha sortit un número que ha esquitxat la Catalunya Central. Dos dècims del 19.152, el segon cinquè del dia, ha estat venut per màquina a Sant Salvador de Guardiola. Cada dècim d'aquest número reporten al seu propietari 6.000 euros.

La mateixa sort han tingut els propietaris del 39.415, que ha sortit a les 11.20 h. S'ha venut a Manlleu, Vic, Sort i Barcelona, entre altres ciutats. Els altres cinquens són el 03.371, el 60.272, 68.981, el 70.264 i el 91.917.

La Grossa de Nadal, el 66.513, cau a Madrid

La Grossa de Nadal, el 66.513, cau a Madrid

Com a curiositat, entre els afortunats que van comprar el número de la Grossa a Madrid, hi ha alguns treballadors de la seu del PSOE del carrer Ferraz, segons ha explicat la mateixa formació al Twitter, on assegura que és "un gran final per un any difícil".