La mala alimentació afecta més a les dones i a les famílies amb pocs ingressos
VSF Justícia Alimentària Global alerta sobre els excessos de sucres afegits, sal i greixos
Les dones i les famílies amb menys ingressos són les que pateixen amb més intensitat els efectes de l´excés de sucres afegits, sal i greixos insalubres en l´alimentació, segons un estudi de VSF Justícia Alimentària, que també alerta de l´augment de malalties relacionades amb l´alimentació insana. Concretament, una de cada cinc persones que avui moren a Catalunya ho fan per aquest motiu i un 26% de la despesa sanitària hi està relacionada. El director de l´estudi, Ferran Garcia, va destacar la necessitat d´impulsar iniciatives socials, polítiques i educatives per combatre la mala alimentació, causa de determinades malalties cardiovasculars, diabetis o càncers, com el de còlon i estómac.
L´estudi es va presentar aquest dimarts a la Facultat de Biologia de la UB, en un acte que també va servir per donar a conèixer la campanya ´Enverina´m´ per ajudar a conscienciar la població.
En els últims anys, s´ha incrementat el consum de sucre, sal (sodi) i greixos saturats, incorporats en aliments processats i la majoria dels quals presenta clares deficiències en l´etiquetatge, segons l´estudi. Així mateix, continuen, la publicitat emesa en horari infantil n´incentiva el consum i sota l´aparença que aporta beneficis per la salut.
En aquest sentit, VSF Justícia Alimentària Global reclama una intervenció de les administracions públiques i que s´introdueixin canvis en la publicitat, etiquetatge i tributació, tal com es va fer en el seu dia amb el tabac.
Temes
Més a Arreu
-
101 professionals s'incorporen al sistema de salut com a residents a la Catalunya Central
-
Feijóo demana concentrar el vot en el PPC "perquè no vingui" el PSC, "el succedani del procés"
-
El Suprem anul·la el nomenament de Dolores Delgado com a fiscal de Memoria Democràtica
-
El Govern destina 7,3 milions dels Next Generation per formar infants i adolescents en competències digitals