La presidenta del PPC i secretària primera del Congrés, Alicia Sánchez-Camacho, hauria estat l´encarregada de filtrar el material del primer informe amb el detall del contingut de la conversa amb l´exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez, segons assegura el diari ´Público´. Aquest dimarts, ´Público´ va avançar que Sánchez-Camacho hauria organitzat l´enregistrament de la Camarga l´any 2010 en què Álvarez hauria donat detalls sobre els diners a Andorra de la família de l´expresident de la Generalitat. Segons els nous documents i gravacions del rotatiu, Sánchez-Camacho hauria traslladat aquesta informació al Ministeri abans que Victoria Álvarez li expliqués al comissari Villarejo, que es feia passar per un periodista d´´El Mundo´.

D´aquesta manera, segons afirma ´Público´, Sánchez-Camacho és "l´única font possible" de l´inici de la denominada ´Operació Catalunya´. Concretament, una nota informativa de la policia espanyola de l'11 de setembre del 2012 difosa pel rotatiu, recull els detalls que Victoria Álvarez va donar a Sánchez-Camacho sobre els diners de la família a Andorra però no va ser fins tres mesos després, el 13 de desembre, quan va denunciar els fets.

´Público´ ja va avançar aquest dimarts que la presidenta del PPC i secretària primera del Congrés hauria organitzat l´enregistrament de La Camarga i podria haver facilitat el contingut de la conversa entre ella i Álvarez "molt probablement" al cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, i iniciar així l´´Operació Catalunya´.