Segueix-nos a les xarxes socials:

Trump incrementarà el pressupost militar el 10%, 54.000 milions de dòlars més

?Es tracta d'un augment «històric» del pressupost de Defensa i els diners sortiran de partides de programes d'altres agències federals

Trump incrementarà el pressupost militar el 10%, 54.000 milions de dòlars mésAUDE GUERRUCCI/efe

El president dels EUA, Donald Trump, demanarà un augment de 54.000 milions de dòlars en la despesa en Defensa i Seguretat per al nou any fiscal, que comença el proper octubre, dins d'un pla pressupostari que reduirà recursos per al departament d'Estat, va avançar ahir la Casa Blanca.

Trump va anticipar ahir que sol·licitarà un increment «històric» en la despesa en Defensa, que el govern va xifrar en uns 54.000 milions de dòlars, i que el seu pressupost per a l'any fiscal 2018, que lliurarà al Congrés el març, estarà centrat en la «seguretat» dels Estats Units.

«Aquest pressupost serà de seguretat pública i seguretat nacional», va emfatitzar Trump durant el seu discurs davant l'Associació Nacional de Governadors a la Casa Blanca.

D'altra banda, alts funcionaris de l'Oficina de Pressupost de la Casa Blanca van avançar en condició d'anònim en una conferència telefònica que hi haurà increments de recursos per a Seguretat i Defensa, i una «gran reducció» en la despesa en ajuda a tercers països.

Trump va prometre «fer més amb menys» i va afegir que cal que Estats Units «comenci a guanyar guerres de nou».

El govern de Trump preveia enviar ahir a totes les agències federals les seves metes de despesa per al nou any fiscal, amb l'objectiu que cadascuna elabori els seus plans per enviar l'esborrany pressupostari al Congrés durant el mes de març.

Així ho va explicar amb la condició de mantenir l'anonimat en una conferència telefònica un funcionari de l'Oficina de Pressupost de la Casa Blanca, que va precisar que els 54.000 milions de dòlars addicionals sol·licitats per a Defensa s'hauran de compensar amb retallades en «la majoria» de la resta de les agències federals i en programes considerats de «baixa prioritat». Aquest mateix funcionari va anotar que hi haurà una «gran reducció» en la despesa en ajuda i cooperació amb tercers països, que depèn del departament d'Estat.

Els objectius pressupostaris per a l'any fiscal 2018 es van conèixer el dia abans del discurs que oferirà el president Donald Trump davant d'una sessió conjunta del Congrés.

En referència a aquest assumpte, Trump va afirmar ahir que en aquesta intervenció preveu emfatitzar la seva promesa d'«arreglar» la infraestructura dels Estats Units, un àmbit en què vol gastar i invertir més.

La setmana passada, en un discurs davant la Conferència anual d'Acció Política Conservadora (CPAC), el president nord-americà ja va prometre que els Estats Units tornaran a «guanyar» i imposar el seu poder militar gràcies a un gran augment de la despesa en Defensa.

Prem per veure més contingut per a tu