Un dels personatges més emblemàtics de les novel·les del britànic John Le Carré, l'agent George Smiley, tornarà per primer cop en 25 anys en un nou llibre que es publicarà a la tardor, segons va informar l'editorial Viking.

L'escriptor, de 85 anys, que també va ser agent secret, desenterrarà en la novel·la A Legacy Of Spies, que sortirà al mercat el 7 de setembre, el cèlebre espia de la guerra freda, que apareix en diversos dels seus anteriors treballs, després de més de dues dècades.

La nova novel·la inclourà a més la tornada a la narrativa de Le Carré dels col·legues de Smiley dels serveis secrets britànics, segons els detalls filtrats per Viking, filial de l'editorial Penguin Random House. D'aquesta manera, en aquesta obra apareixerà el «protegit» de Smiley, Peter Guillam, ja amb una edat avançada i retirat en una granja del sud de la Bretanya francesa. Pel que sembla, Guillam serà convocat a Londres, on, juntament amb els seus col·legues, serà sotmès a un escrutini per algunes faltes comeses en el passat.

En anunciar el llançament d'aquest nou llibre, Viking va assenyalar que la història barreja el passat i el present en una trama «tan enginyosa i emocionant» com les dues predecessores: The Spy Who Came in From the Cold ( L'espia que va sorgir del fred, 1963) i Tinker Tailor Soldier Spy ( El talp, 1974). D'altra banda, l'editorial va revelar que 21 de les novel·les de Le Carré passaran a ser Clàssics Moderns de l'editorial Penguin, més de 50 anys després de la primera publicació el 1961 de Call for the Dead.

John le Carré -el seu veritable nom és David John Moore Cornwell- es va especialitzar en novel·les de suspens i els seus llibres el van convertir en un mestre de l'espionatge de ficció.