L'acte del jutge Eloy Velasco que demana al Tribunal Superior de Justícia de Múrcia que investigui el president regional, Pedro Antonio Sánchez, per suborn, frau i revelació d'informació en el cas Púnica, ha complicat la situació a la regió, dos dies abans del debat de la moció de censura.

En un acte fet públic ahir, el magistrat de l'Audiència Nacional, en contra del criteri de la Fiscalia, demana al Tribunal Superior de Justícia de Múrcia (TSJ) que imputi el president Sánchez en entendre que s'hauria pogut beneficiat de serveis de reputació personal prestats per empreses de la Púnica, i pagats amb diners públics, per «netejar la inconvenient imatge que podia tenir davant el partit i la societat» la seva implicació en diversos casos de corrupció.

L'enviament al TSJ de Múrcia de l'exposició raonada d'Eloy Velasco no ha variat el discurs de Gènova, que fa pinya al voltant de Pedro Antonio Sánchez i considera que la seva situació «no ha canviat», mentre que des del govern murcià, que aquesta tarda estudiava l'acte, han assenyalat que no comentaran la decisió judicial.

«Si hi ha algun canvi en relació amb la situació processal del president de Múrcia, podrem canviar la nostra opinió, però ara per ara continua sent la mateixa», va dir el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, en roda de premsa després de la reunió del Comitè Executiu Nacional del PP que va presidir el cap de l'Executiu, Mariano Rajoy. Sánchez, elegit el març president del PP de Múrcia en substitució de Ramón Luis Valcárcel, va ser el gran absent en aquest comitè perquè va presidir a la seu regional del Partit Popular una reunió de la seva directiva, preparatòria de la moció de censura presentada contra ell pel Partit Socialista.

Després del comitè de direcció del PP murcià, el seu portaveu, Víctor Martínez, va dir en roda de premsa que el president treballa els últims dies per preparar el debat de la moció de censura, i va emplaçar Cs, que el 2015 va donar suport a la investidura, que triï «bé» entre esperar que es resolgui la instrucció del cas Auditori o donar suport a un govern alternatiu sustentat per Podem. Però el portaveu de Cs a l'Assemblea Regional de Múrcia, Miguel Sánchez, va exigir la dimissió «immediata» de Sánchez perquè «la situació és insostenible i condueix a l'abisme». Tot i així, va tornar a condicionar el seu suport a la moció socialista a la celebració d'eleccions en un termini de sis mesos.