Dues dones de 32 i 28 anys han denunciat aquest dijous davant els Mossos d'Esquadra un home que les ha increpat al metro de Barcelona mentre es feien petons. La policia catalana ha informat que els fets han passat cap a dos quarts de quatre de la tarda, quan la parella ha pujat a l'estació de Tetuan i dins el vagó s'han fet un petó. Aleshores, un estranger ha interposat un braç entre elles i se n'ha començat a burlar. La situació ha anat pujant de to, segons les denunciants, i el turista ha començat a cridar insults i amenaces mentre els seus amics se'n reien.

Davant d'això, diversos passatgers han sortit en defensa de la parella, que en arribar a l'estació de Paral·lel ha baixat. L'agressor les ha seguit fins que han trobat un vigilant de seguretat, que ha retingut l'home i ha avisat la policia catalana. Els Mossos d'Esquadra han obert diligències per un presumpte delicte d'odi i discriminació contra el turista.

Les agredides han presentat una denúncia a la comissaria de Ciutat Vella i l'Observatori Contra L'Homofòbia (OCH) ho ha notificat al departament d'Igualtat de la Generalitat i a la Regidoria de Polítiques LGTBI de Barcelona.

El president del OCH, Eugeni Rodríguez, ha condemnat els fets, a través d'un comunicat, i ha manifestat que "aquest és un exemple més que deixa al descobert la violència que pateixen les persones LGTBI en la seva vida diària". Rodríguez ha felicitat "la ràpida actuació" dels agents de seguretat del metro i de la policia catalana.