El príncep Felip d'Edimburg, espòs de la reina Elisabet II, deixarà d'assistir a actes oficials a partir de la tardor, tot i que la sobirana seguirà la seva activitat, ha informat avui el Palau de Buckingham. El duc, que al juny complirà 96 anys, mantindrà els compromisos adquirits fins a finals d'agost, després de la qual cosa ja no acceptarà invitacions, tot i que "pot ser" que en el futur assisteixi a esdeveniments públics de la seva elecció, diu la nota. El comunicat precisa que ha estat ell mateix qui ha pres aquesta decisió, amb "el ple suport" de la monarca, que a l'abril va complir 91 anys.

Tot i que el príncep Felip abandona la seva tasca oficial, "pot ser que decideixi participar en determinats actes públics de tant en tant", s'afegeix. El duc d'Edimburg és patró, president o membre de més de 780 organitzacions, amb les quals "seguirà estant associat", encara que no exercirà "un paper actiu".

Elisabet II "seguirà portant a terme un programa complet d'actes oficials amb el suport dels membres de la Família Reial", assenyala el comunicat.

La notificació de palau ha estat precedida de nombroses especulacions a les xarxes socials, després que el diari "The Daily Mail" publiqués avui que els secretaris de la Reina i el duc havien convocat a tot el personal de la Casa Reial per fer-los un anunci .