La policia britànica va estrènyer ahir el setge al voltant de la presumpta xarxa de suport del terrorista suïcida Salman Abedi, que dilluns passat va matar 22 persones a Manchester, amb una altra detenció, que eleva a dotze el nombre de sospitosos sota custòdia.

La policia del Gran Manchester va capturar un home de 25 anys al barri d'Old Trafford, i segueix escorcollant diversos domicilis a la ciutat del nord d'Anglaterra i la seva àrea metropolitana.

La policia va difondre dues imatges d'Abedi captades per les càmeres de seguretat abans que perpetrés l'atac a la sortida d'un concert d'Ariana Grande al Manchester Arena, i va demanar als ciutadans que aportin informació rellevant. La foto facilitada no detalla ni el lloc ni l'hora en què va ser captada, i hi apareix l'autor de l'atemptat.

La ministra britànica de l'Interior, Amber Rudd, va dir ahir que l'operació policial per desmantellar la trama segueix «a plena marxa» i encara es busca possibles còmplices. En declaracions a la BBC, Rudd va assenyalar que «potencialment» encara queden sospitosos lliures, mentre la policia interroga dotze homes d'entre 18 i 44 anys arrestats en relació amb el succés.

«Fins que l'operació no s'hagi completat, no podem estar segurs que hagi quedat tancada», va afirmar la ministra conservadora.