L'exdirector de Serveis de Planificació i Recursos de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Albert Gadea, va assegurar davant la jutgessa del cas Pretòria que la interventora va rebre «pressions brutals» de l'arquitecte municipal i el secretari perquè no entorpís la requalificació dels ter-renys de la Pallaresa.

A la sessió d'ahir, Gadea va relatar que tots dos van tenir una reacció «terrible» quan Carol els va mostrar una taxació dels terrenys que havia demanat pel seu compte, la qual li va generar reticències vers els canvis urbanístics. D'altra banda, aquest exalt càrrec va relatar que l'empresa pública Gramepark assumia obres «que no li eren pròpies» de la seva competència i que sovint ho feia sense adjudicació legal. També va afirmar que l'Ajuntament va encarregar una auditoria on es va constatar que Gramepark tenia un «forat» econòmic de 40 milions d'euros, però que l'alcalde Bartomeu Muñoz ho va voler «ocultar».

Gadea, que va declarar com a testimoni, va explicar que el 2009 va empènyer la interventora a demanar un informe de les plusvàlues dels terrenys de Pallaresa, i va assegurar que l'arquitecte municipal i el secretari «li van donar llargues» i li van dir que el document no existia. Va ser llavors quan Gadea, va relatar, va suggerir a Carol demanar una taxació dels terrenys als tècnics del departament d'Urbanisme de l'Ajuntament. Quan l'informe va constatar l'augment de preus dels ter-renys de la Pallaresa, Gadea i Carol es van quedar «increïblement sorpresos», segons va afirmar ell mateix. Alhora, va subratllar que els va sorprendre la «reacció terrible» de l'arquitecte i el secretari.

«El secretari va retreure a la interventora que com s'atrevia a demanar aquell document», va explicar, i va dir que els va negar la seva validesa. Arran de la situació, aquest exalt càrrec va donar suport a la interventora perquè defensés les observacions que volia fer vers la requalificació dels ter-renys. «No les pots treure, de cap manera. Guanya temps i intenta parlar amb l'alcalde, però no canviïs l'informe», va assegurar que va dir Gadea a la interventora. «Les pressions perquè ho canviés van ser brutals», va afegir. Va assegurar que li va voler traslladar la situació a l'alcalde però que «no hi va haver manera». D'altra banda, Gadea va explicar que, un cop el cas Pretòria ja havia esclatat i la Guàrdia Civil ja havia escorcollat l'ajuntament, tant ell com Carol van descobrir que l'Ajuntament sí que havia elaborat abans un informe de les plusvàlues dels terrenys.