El Partit Demòcrata (PDeCAT) s'inclina per l'abstenció en la moció de censura d'Units Podem contra el president espanyol, Mariano Rajoy. Així ho va explicar el coordinador dels vuit diputats i quatre senadors del PDeCAT a Madrid, Jordi Xuclà, en una entrevista a l'ACN. La formació considera que no hi ha «cap proposta» del grup que lidera Pablo Iglesias que faci que el PDeCAT es plantegi votar afirmativament.

De fet, Xuclà va ser molt crític amb el plantejament de la moció. El coordinador dels electes a Madrid ha mostrat una «gran decepció» amb Podem, que en comptes d'aplicar «característiques de la nova política» ha posat davant de l'alternativa a Mariano Rajoy la seva promoció d'un candidat o un programa.

D'altra banda, una setmana abans del debat al Congrés de la moció de censura Pablo Iglesias ultima el programa amb el qual pretén presentar-se com a alternativa amb una bateria de mesures anticorrupció i una aposta per «un nou contracte social per a Espanya».

Avui, a la Junta de Portaveus del Congrés se sabrà l'hora en què arrencarà el dia 13 de juny el debat de la moció, en la qual Iglesias presentarà un seguit de propostes que «van més enllà» del programa d'Units Podem i que aposten per «un nou contracte social per a Espanya», segons van explicar ahir fonts de la direcció de la formació.