El PSC va registrar ahir una petició d'empara a la mesa del Parlament perquè exigeixi al Govern que lliuri d'aquí a tres dies tota la documentació relativa a les seves «actuacions per a la secessió», una sol·licitud d'informació que ja va fer anteriorment, com en la fallida comissió del cas Vidal.

La portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, va registrar la sol·licitud d'empara, i va recordar que el maig ja va demanar una sèrie de documentació al Govern, la resposta de la qual els socialistes consideren que «no atén a la petició de lliurament» d'aquesta informació. Així, el PSC va reclamar tota la informació relativa a l'eventualitat d'una secessió, els actes de preparació, l'execució i possibles conseqüències, ja sigui en informes, dictàmens o assessoraments de l'Institut d'Estudis d'Autogovern de la Generalitat o qualsevol altre organisme o fundació.

També va reclamar tots els textos legals o esbossos en preparació per part del Govern que tinguin connexió amb una eventual secessió; i la relació de reunions entre Generalitat i empreses del sector públic de la Generalitat, o entre alts càrrecs del Govern respecte a aquesta qüestió. Segons denuncia Granados en el text registrat, l'esmentada petició va ser contestada per la consellera de Presidència, Neus Munté, amb una resposta conjunta en què es remet a una anterior resposta de sol·licitud d'informació corresponent a un altre diputat l'octubre del 2016, sense «donar resposta en absolut» a la petició actual.

«El dret d'accés d'informació s'ha d'entendre que és un dret individual que tenen els diputats en l'exercici de l'acció d'impuls i control al Govern», va apuntar Granados, que va recordar que el reglament del Parlament «reconeix el dret a obtenir una còpia de la informació tant de la Generalitat com dels seus organismes, empreses i entitats».