L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va assenyalar ahir que veu «gairebé impossible» poder exhumar el cadàver de Salvador Dalí el 20 de juliol, com ha ordenat el jutjat que instrueix la demanda de paternitat de Pilar Abel, ja que requereixen de documentació abans de concedir el permís d'obra.

Després de conèixer-se que el jutjat de Madrid que porta el cas ha ordenat que l'exhumació es dugui a terme el 20 de juliol, l'alcaldessa va recordar que Dalí està enterrat al Teatre-Museu de Figueres sota dues lloses, la primera d'aquestes d'una tona i mitja de pes.

En conseqüència, l'Ajuntament ha reclamat a la Fundació Gala-Dalí, que gestiona el llegat del pintor, que descrigui les intervencions tècniques necessàries per procedir a l'exhumació en un edifici que és de propietat municipal.

A més, Marta Felip ha recordat que caldria un informe de la comissió de patrimoni cultural de la Generalitat, ja que l'espai que acull les restes de Dalí està declarat com a Bé Cultural d'Interès Nacional. En aquest cas, Felip remarca que necessiten saber si es procediria a arribar al cadàver del pintor a través de la cripta subter-rània o si es retirarien les lloses amb una grua. L'alcaldessa reitera que veu «difícil» complir tots aquests requisits abans del 20 de juliol i recorda que s'ha ordenat l'exhumació «en plena temporada turística», activitat principal de la zona. Segons Marta Felip, la Fundació Gala-Dalí s'ha posat a disposició de l'Ajuntament i enviarà la documentació tècnica que se li ha reclamat.

Respecte a si el dia de l'exhumació -prevista per a 2/4 de 10 del matí- es tancarà el museu, Felip va explicar que és una decisió que correspon als seus gestors.