Segueix-nos a les xarxes socials:

Dimiteix el portaveu de la Casa Blanca després d'estar sis mesos en el càrrec

Sean Spicer renúncia al seu càrrec en desacord amb l'elecció del nou director de Comunicació

Dimiteix el portaveu de la Casa Blanca després d'estar sis mesos en el càrrecEFE

Sean Spicer, portaveu de la Casa Blanca, ha presentat aquest divendres la seva dimissió davant el president dels Estats Units, Donald Trump, en protesta pel nomenament d'Anthony Scaramucci com a nou cap de Comunicació del Govern, segons ha informat el diari 'The New York Times'.

Trump ha ofert a Scaramucci el càrrec a les 10 del matí, hora local i Spicer ha presentat tot seguit la seva dimissió.

Spicer, abans de deixar el càrrec, ha assegurat a Trump que la designació de Scaramucci "havia estat un gran error", i ha rebutjat els intents del president perquè romangués en el càrrec, segons fonts amb coneixement de la conversa al diari nord-americà.

El lloc que ocuparà Scaramucci a partir del proper mes d'agost havia quedat vacant des de la dimissió al maig de Michael Dubke, el que havia obligat a Spicer a doblar funcions com a cap de premsa i de comunicacions.

Scaramucci, de 50 anys d'edat i de professió financer, ha estat un dels més ferris defensors de Donald Trump durant les seves compareixences en televisió, a més d'haver contribuït a recaptar fons per a la campanya republicana, encara que no la de Trump, sinó a les dels seus rivals Jeb Bush, exgovernador de Florida i Scott Walker, governador de Wisconsin.

En un primer moment, Scaramucci era un dels principals candidats per al càrrec d'ambaixador davant la Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) a París. No obstant això, com a fundador de la firma d'inversió Skybridge Capital, es va veure obligat a vendre primer la seva part en la companyia per no entrar en conflictes d'interessos amb futurs càrrecs.

Prem per veure més contingut per a tu