El conseller de Presidència, Jordi Turull, va anunciar ahir que denunciaran davant del jutge de guàrdia «la greu vulneració de drets fonamentals» que, segons el seu parer, es va perpetrar ahir en la declaració davant la Guàrdia Civil del secretari general de Presidència, Joaquim Nin.

«El Govern de Catalunya diu prou; denunciarem totes les persones que entenem que puguin atacar drets fonamentals de ciutadans i treballadors públics, sigui jutge o guàrdia civil», va reaccionar Turull. En aquest sentit, va avançar que presentaran una denúncia davant del jutge de guàrdia per «vulneració de drets fonamentals», en aquest cas de Nin, ja que el secretari de Presidència, segons va explicar, va entrar a declarar com a testimoni pel web del Pacte Nacional pel Referèndum i en va sortir com a investigat per un delicte de sedició, causes que segons la seva opinió no guarden relació. Va recordar, en aquest sentit, que el Pacte Nacional, que propugnava una consulta acordada, emana d'una resolució del Parlament que no va ser recorreguda al Tribunal Constitucional, per la qual cosa «s'està criminalitzant treballar a favor del diàleg i de l'acord».

Al mateix temps, el conseller va criticar que el testimoni sobre un web del Pacte es converteixi en una «causa general contra la voluntat de votar del poble de Catalunya», en al·lusió al referèndum de l'1-O. «El Govern no quedarà impassible davant aquests atacs», va afirmar Turull, que va qualificar de «perversa» la situació.

El portaveu del Govern considera que s'està perpetrant un «ús i abús del secret de sumari», que segons ell s'utilitza com a «excusa» per interrogar qualsevol ciutadà, amb l'«enorme indefensió» que implica, ja que els citats no saben sobre què han de respondre. Turull no va llistar els drets fonamentals que argumentarà la Generalitat en la seva denúncia, encara que va afirmar que li «estranyaria molt» que algú no consideri que té lloc una «greu indefensió», que es vulnera «el dret a la legítima defensa» i que no es compleixen les «garanties processals».