Els berguedans van deixar clar, ahir, que tenen ganes de fer campanya pel referèndum i van exhaurir tots els cartells que l'ANC va posar a disposició de la ciutadania en la Marató per la Democràcia. Unes 500 persones van assistir a l'acte que va convocar l'entitat independentista a la plaça de Sant Pere del municipi, davant de l'ajuntament.

El coordinador de comunicació de l'ANC a Berga, Miquel Sabata, va denunciar en un discurs «els mètodes repressius de l'estat espanyol», posant especial èmfasi en les detencions d'alts càrrecs de la Generalitat i «l'atac a la llibertat d'expressió». Tot i que molts berguedans que van anar a la plaça de Sant Pere van acabar enganxant cartells, els responsables de l'ANC a Berga han convocat la ciutadania de la capital comarcal a una enganxada de cartells massiva demà, dimarts, a les 9 del vespre.

A la capital berguedana, avui també hi ha activitats al voltant del referèndum. A les 7 de la tarda tindrà lloc un debat moderat per la periodista Sílvia Culell al Casal Cívic amb convidats a favor del «sí» i del «no» a la independència. «La nostra finalitat és fer una campanya exposant els arguments a favor i en contra del no», comentava el responsable comarcal de l'entitat, Manel Escobet.