L'alcalde de Gironella, David Font, va anunciar ahir al matí via Twitter la decisió del consistori berguedà de retirar 300.000 euros provinents dels estalvis municipals del compte de l'ens al Banc Sabadell com a mesura de protesta pel canvi de la seu social de l'entitat amb la perspectiva d'una imminent declaració unilateral d'indendència.

«Veient que el Banc de Sabadell ha decidit fer un canvi de la seva seu social ens hem acollit a la llibertat de l'Ajuntament de Gironella d'operar amb els bancs que considerem més adients». Així va argumentar David Font la decisió a Regió7.

Ahir al matí, el batlle va «ordenar a la tresorera municipal» retirar els poc més de 300.000 euros del Banc de Sabadell i els va ingressar en un altre compte de CaixaBank. «Si el Banc Sabadell lliurement decideix portar la seva seu social fora de Catalunya pel que està passant en aquests moments al país que és fruit de la voluntat del poble, nosaltres també som lliures de no tenir diners a les entitats que no confien en aquest procés», va declarar el batlle ahir a aquest diari.

Davant la possibilitat que CaixaBank també acabi decidint traslladar la seu fora de Catalunya, l'alcalde de Gironella va dir que si això passa també retiraran els diners del consistori. Actualment l'Ajuntament de Gironella té dipositats al banc que presideix Jordi Gual 1,2 milions d'euros, aproximadament, va indicar l'alcalde.

L'Ajuntament de Gironella manté el comte obert a Banc de Sabadell ja que hi té concertats crèdits. «El primer pas ha estat retirar els diners i després en funció de com vagi tot plegat ja ho veurem», va dir Font.