La CUP va voler tornar a posar la seva petjada a l'àrea metropolitana per demanar el vot a la Catalunya «mestissa» i a la classe treballadora. L'exdiputada Gabriela Serra va retreure al «bloc del 155»que enganyi les persones grans amb «menys mitjans i més dificultats culturals» dient-los que no cobraran les pensions en una Catalunya independent. «Això sí que és terrorisme», va etzibar.

Els cupaires van posar en valor el mestissatge que han representat en els darrers mesos els CDR i demana a PP i Cs que «no utilitzin els veïns amb mentides». La número dos de la CUP per Barcelona, Maria Sirvent, va reivindicar Catalu-nya com a terra d'acollida i va rebutjar el missatge de fractura social que exposen Xavier Garcia Albiol i Inés Arrimadas. L'exdiputada va assegurar que aquest mestissatge és el que «no poden perdonar mai» els partits que es dirigeixen a la gent per dir-los que no cobraran les pensions. «Són conscients que enganyen amb allò que fa més mal i que més espanta la gent».

Davant un auditori majoritàriament castellanoparlant, la CUP va tornar a apel·lar a la classe treballadora, als barris humils i a la gent gran per combatre el discurs de partits com PP, PSC i Cs, que, segons ells», fan cendra de les nostres mancances i dificultats».

Segons Serra, la campanya de «menysteniment» tot just comença. «El present és una mica fotut, però el futur és nostre, és de qui lluita», va dir, i es va referir a l'esperit dels Comitès de Defensa de la República com a exemple de model de la «lluita per a la llibertat».